Soukromý český dopravce RegioJet se chystá na přímé vlakové spojení z Česka do Chorvatska

Jak firma RegioJet uvádí na svém webu, byl pro ně rok 2019 ekonomicky doposud nejúspěšnějším obdobím existence. RegioJet rok 2019 zakončil s nezdaněným ziskem ve výši 167 mil. Kč a s EBITDOU (podle mezinárodních účetních standardů) ve výši 502 mil. Kč. Bohužel Covid 19 zatím přerušil pozitivní vývoj, nicméně společnost reflektuje na potřeby trhu.

Na letní sezónu se RegioJet rozhodl zavést přímé vlakové spojení z České republiky (Praha, Pardubice, Brno) na pobřeží Chorvatska, do Rijeky. Plán je jednoznačný, první spoj je plánovaný s odjezdem na 30. 6. 2020 a spoje by měly jezdit po celé léto až do druhé poloviny září. Vlaky budou jezdit v obou směrech a to minimálně 3x týdně. Na místě v Chorvatsku by měly být každou středu, v sobotu a v pondělí.

foto od Björn Blanck from Pixabay

Zajímavé budou i ceny za tuto dopravu. Společnost nabízí hned několik možných tříd, které jsou rozděleny podle ceny a reflektují tak standard pohodlí. Nebude chybět připojení k internetu zdarma a občarstvcení, na což jsou klienti RegioJetu zvyklí. V místě příjezdu vlaku, tedy v Chrovatsku, jsou pak plánované návazné autobusové spoje do jednolivých dovolenkových destinací na pobřeží Jadranu.

Bližší informace hodlá společnost sdělit v následujících dnech.

Sdílejte článek na sociálních sítích: