Cestovní kancelář ETI a jejich novinky

Jak uvádí cestovní kancelář ETI na svých webových stránkách, společnost založili v roce 1998 Maja-Jennifer Köhl a její manžel, Mohamed Samir, ve Frankfurtu nad Mohanem. Oba se od počátku specializovali na organizaci a prodej zájezdů do Egypta, kde se jejich stěžejním produktem stala známá hotelová síť RED SEA HOTELS a nilská flotila GRAND CRUISES, které obě patří k rodinné společnosti ETI a právě toto bylo klíčem k úspěchu. Perfektní služby s vyváženým poměrem ceny a kvality!  

Takto tomu bylo od počátku v Německu, od října 2005 ETI expandovala do Rakouska a pak už následovaly další úspěšně otevřené kanceláře v celé Evropě, tedy 2007 Curych, 2008 Londýn, 2010 Bratislava, 2013 Budapešť a Lublaň a 2017 Praha.

Je mnoho stálých klientů, kteří si oblíbili poměr ceny a nabízených služeb, takže i pro ně přinášíme aktuální informace z cestovní kanceláře.

V březnu cestovní kancelář nabízela pro klientovu spokojenost a bezpečnost poukaz pro veškeré jejich odlety do 30.4. , které se bohužel rušili. Pokud klient svůj zájezd již plně uhradil, nabídla mu cestovní kancelář možnost využít takzvanéhlo ETI 120 VOUCHER A PRÁZDNINOVÝ VOUCHER resp. poukaz, který měl hodnotu 120% . Poukaz měl sloužit na nový zájezd, který klientům poskytuje jistotu ochrany vynaložených prostředků. Platnost poukazu je do 31. 10. 2021. Pokud tedy klient ještě nebyl rozhodnut s náhradním termínem, vystavila mu cestovní kancelář poukaz na finanční částku bez konkrétního termínu. Poukaz nebylo možné změnit za hotovost.

Toto byla situace před uzákoněním tkzv. LEX VOUCHERU. Tuto variantu cestovní kancelář nabídla všem jejich dotčených klientům (termínově), z nichž si dle informací cestovní kanceláře tuto možnost vybralo více jak polovina jejich klientů. Klienti, kteří tuto variantu využili, v současnosti nemohou požadovat vydání poukazu podle LEX VOUCHER. Klienti, kteří tuto variantu nevyužili, po účinnosti LEX VOUCHER má CK právo vystavit jim poukaz na zájezd namísto vratky plné ceny zájezdu, resp. zálohy.

Dne 16. 4. 2020 byl přijat nový Zákon o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru na odvětví cestovního ruchu, který cetovní kanceláři umožnil využít ochranné doby a vydávat poukaz – tzv. „LEX VOUCHER“ pro všechny své klienty s odletem do 31. 5. 2020, kteří si do té doby nevybrali výše uvedený Poukaz a měli tak stále aktivní Smlouvu o zájezdu, se kterou nemohli vycestovat na dovolenou z důvodu nadále trvajících omezení. Právě tyto zájezdy byly zrušeny ze strany cestovní kanceláře a namísto vrácení zaplacených prostředků začala cestovní kancelář vydávat Poukaz podle LEX VOUCHER. V té době pozdější zájezdy zatím ze strany cestovní kanceláře zrušeny nebyly.

To se změnilo 20.5.2020 kdy pozdější zájezdy s odlety do 30. 6. 2020 byly na základě rozhodnutí cestovní kanceláře zrušeny a platí na ně LEX VOUCHER. Pozdější zájezdy zatím cestovní kancelář neruší a pro jejich zákazníky platí standardní storno podmínky uvedené ve všeobecných smluvních podmínkách s tím, že případný přeplatek bude vrácen formou voucheru.

I nadále pro Vás budeme sledovat situaci, pro více informací navštivte webové stránky cestovní kanceláře a jejich odkaz na COVID.

Sdílejte článek na sociálních sítích: