Změna přístupu cestovní kanceláře Fischer

Život s Covidem se mění a to i postoj jednotlivých cestovních kanceláří. Ještě v březnu cestovní kancelář Fischer a.s. sdělovala svým klientům, že výše storna jejich zájezdu je 1490 Kč plus případné další dokoupené služby a že tento stav bude shodný do doby doplatku jejich zájezdu. Přesvědčovala tedy své klienty, aby zájezd zatím nerušili, neb podmínky budou stejné a není tedy pro ně žádný rozdíl zrušit dovolenou teď a nebo v době, kdyby měli doplácet.

Již v dubnu se ale klienti, u kterých sílil strach z celé situace dozvěděli nemilou skutečnost. A to takouvou, že vzhledem k aktuální situaci, jsou nyní podmínky jiné. U zájezdu byl posunut doplatek na 30 dní před odletem (z původních 60 dnů), aby měli klienti více času na rozmyšlenou, než budou zasílat další peníze. V případě, kdy klient trval na svých právech, tedy na výši strona, které mu bylo potvrzeno, měl jednoduše smůlu. Cestovní kancelář Fischer přešela na nový model, tedy vyčíslení výše storna dle skutečně vynaložených nákladů, které často činily kolem 70% z celkové ceny zájezdu. Mnoho klientů bylo rozhořčeno nad jednáním renomované společnosti, začali se združovat a vymýšlet postupy, jak na celou situaci. Právník cestovní kanceláře řekl, že nesbývá, než se klientům omluvit za to, že původně jim slibovali něco jiného, nicméně situace je aktuálně jiná … veškeré nové informace doplněny cestovatelským slibem, který si můžete stáhnout Celá situace byla doplněna cestovatelským slibem, který si můžete stáhnout na tomto odkaze:

Celá situace se posunula u cestovní kanceláře vpřed koncem dubna. Byl to zákon LEX VOUCHER o vypořádání uhrazených plateb zrušeného zájezdu přeměnou na poukaz za zájezd, který hnul v oblasti cestovního ruchu všemi ledy. Zákon se uplatňuje na sjednané smlouvy o zájezdu s termínem zahájení zájezdu od 20. února 2020 do 31. srpna 2020. Pakliže cestovní kancelář odstoupí od smlouvy, nebo nebude možné do destinace bezpečně vycestovat, klient dostane na uhrazenou částku LEX VOUCHER. Nabídku na vystavení těchto voucherů však dostali jen klienti, kteří měli odlet do 15.6.2020. Ostatní klienti, kteří věděli, že vycestovat nechtějí, měli stále jen možnost stornovat za vysoce vyčíslené skutečné náklady cestovní kanceláře.

zdroj: CK Fischer a.s.

Vše je ale opět jinak od koncem minulého týdne, tedy k 15.6.2020. Můžeme jen odhadovat, čím to bylo, že cestovní kancelář najednou obrátila o 180 stupnů své rozhodnutí. Rozhodla se totiž opět nabídnout svým klientům výši storno poplatku 1490 Kč plus další dokoupené služby. Mnoho klientů se radovalo, protože opět mohlo stornovat za „unositelnou“ cenu a nemuselo čekat, co se bude dít. V těchto samých dnech však také vyšla na svět informace, respektive výtka z Bruselu, kde se Evropské komisi nelíbí vouchery místo dovolených. Lidé prý mají právo na vrácení peněz, vzkazuje eurokomisařka.

Uvidíme v následujících dnech, kam nás svět cestovního ruchu zanese.

Aktuální informace Cestovní kanceláře Fischer a.s., která se v minulém týdnu stala součástí skupiny DER TOURISTIK, naleznete v nově upraveném cestovatelském slibu, který je k přečtení zde.

Sdílejte článek na sociálních sítích: